MS5637 sensörüne genel bakış
MS5637, ultra kompakt bir mikro altimetredir. Akıllı telefonlar, Tablet ve PC’lerde altimetre ve barometre uygulamaları için optimize edilmiştir. Deniz seviyesindeki çözünürlüğü 13 cm havadır. Sensör modülü, yüksek doğrusallık basınç sensörü ve dahili fabrika kalibrasyonlu ADC sahip ultra düşük güç 24 bit ΔΣ ADC içerir. Kullanıcının dönüşüm hızı ve akım tüketimi için optimize etmesine olanak tanıyan hassas bir dijital 24 bit basınç ve sıcaklık değeri ve farklı çalışma modları sağlar. Yüksek çözünürlüklü bir sıcaklık çıkışı, herhangi bir ek sensör olmadan bir altimetre/termometre işlevinin uygulanmasına olanak tanır.
Özellikler
- Çıkış Türü: Dijital – I2C
- Basınç aralığı: 10 mbar ila 2000 mbar
- Basınç Doğruluğu: ±2 mbar ila ±4 mbar
- Çalışma sıcaklığı aralığı: -40°C ila +85°C
Uygulamalar
- Akıllı telefonlar
- Tablet ve PC’ler
- Kişisel navigasyon cihazları
Gebra MS5637 Barometrik Basınç Sensörü Modülüne Genel Bakış Modülü
- Sensör pinlerine ulaşmanın zor olduğu göz önüne alındığında, sensörünün donanım ve yazılım geliştirmesi için kullanıcının bir starter devresine ve sürücüsüne ihtiyacı vardır. GebraMS kullanıcıların rahatlığı için [no related product found] devresini hazırladı. Kullanıcılar bu sensörün en önemli pinlerine bu devre aracılığıyla kolaylıkla erişebilirler
- [no related product found] BreadBoard’a yerleştirmeniz, ardından Arduino, Raspberry Pi, Discovery board’lardan herhangi biriyle uygun voltaj kurulumu uygulayarak kurmanız yeterlidir
- biz özelllikle Gebra STM32F303 kullanmanızı öneriyoruz, Gebra STM32F303 üzerinde dahili 3V3 regülatörünün bulunması ve tüm Gebra modüllerinin pin sırasının birbirine uyumlu olması (GEBRABUS standardı) [no related product found] ilgili sokete takıp kablolama yapmadan kodlamaya başlayabilirsiniz
Gebra MS5637 modülü
Gebra MS5637 dijital Barometrik Basınç Modülüdür.
Gebra MS5637 modülü, “VDD SEL” jumperi kullanılarak “1V8” veya “3V3” besleme gerilimleriyle çalışabilmektedir.
Gebra MS5637 modülü I2C veri yoluyla haberleşiyor.
MS5637 modülünün temel özellikleri
- Kullanıcı tarafından seçilebilen modül güç kaynağı voltajı 1V8 ile 3V3 arasındadır
- Bord üstünde, AÇIK/KAPALI LED göstergesi
- GEBRABUS ile Uyumlu Gebra Pin
- Gebra küçük paket
- Gebra MCU Modüllerinin bir yardımcı kartı olarak kullanılabilir
- Castellated pad (SMD Parçası olarak monte edilmiştir)
- Kartın boyutunu küçültmek için ayrılabilir vida parçaları
Modül bölümlerinin tanıtımı
MS5637 sensörü
MS5637, basıncı izlemekten sorumlu olan yukardaki modülün ana IC’sidir. Modülün merkezinde bulunur ve devresi tasarlanmıştır.
VDD SEL jumperi
Bu jumper’ın 0R direncinin durumuna göre sensörün güç beslemesinin ana voltajı ve sensörün dijital haberleşmesinin (I2C) logic seviyesi 1V8 ile 3V3 arasında seçilir.
Güç kaynağı LED’i
VDD SEL jumper’ının durumuna ve ilgili pinden modüle voltaj uygulanmasına göre modülün LED’i yanacaktır.
Gebra MS5637 Modül pinleri
Besleme pinleri
- 3V3 ve 1V8: Bu pinler, VDDSEL jumper’ın durumuna göre sensörün ana güç kaynağını ve sensörün dijital bağlantısının (I2C) logic seviyesini besleyebilir.
- GND: Sensörün güç ve logic seviyesi için ortak topraklama pinidir.
I2C pinleri
- SDA: Bu pin, mikrodenetleyicideki (işlemcideki) ilgili veri pinine bağlanan I2C iletişim veri pinidir. VDDSEL jumper’ının durumuna göre, 1V8 veya 3V3 voltajlı logic seviyesini kullanabilirsiniz. Bu pin bir dirençle pull up durumundadır.
- SCL: Bu pin, mikrodenetleyicideki (işlemcideki) karşılık gelen saat pinine bağlanan I2C iletişim saat pinidir. VDDSEL jumper’ının durumuna bağlı olarak, 1V8 veya 3V3 voltajlı logic seviyesini kullanabilirsiniz. Bu pin bir dirençle pull up durumundadır.
İşlemciye bağlanmak
Gebra STM32F303 ile I2C bağlantısı
Gebra MS5637 ve Gebra STM32F303 mikrodenetleyici modülünün I2C bağlantısı için, SDA ve SCL’yi PB9 ve PB8 pinlerine tanımladıktan sonra (STMCUBEMX’te kolaylık olması açısından), aşağıdaki adımları izleyin:
- MS5637 modülünün 3V3 pinini mikrodenetleyici modülünün 3V3 çıkış pinine bağlayın. (Kırmızı kablo)
- MS5637 modülünün GND pinini mikrodenetleyici modülünün GND pinine bağlayın (Siyah kablo).
- MS5637 modülünün SCL pinini mikrodenetleyici (SCL) modülünün PB8 pinine bağlayın (Mavi kablo).
- MS5637 modülünün SDA pinini mikrodenetleyici (SDA) modülünün PB9 pinine bağlayın. (Sarı kablo)
Not: Gebra STM32F303 mikrodenetleyici modülünün PA14 pininin mikrodenetleyiciyi programlamak için kullanıldığı düşünüldüğünde, bu versiyonda PA14 ve PA15 pinleri üzerinde I2C ayarı yapmak mümkün değildir, dolayısıyla bu versiyonda Gebra STM32F303 mikrodenetleyici modülü ile I2C bağlantısı için Gebra MS5637 modülünü Pin to Pin olarak üzerine yerleştirememektedir.İki modül arasında daha rahat bir bağlantı kurmak için, kart üzerindeki jumper’ları kullanarak SPI protokolünü seçebilir ve ardından Gebra MS5637 modülünü Gebra STM32F303 modülü üzerine Pin to Pin olarak yerleştirebilirsiniz.
Gebra ATMEGA32A ile I2C bağlantısı
ATMEGA32A mikrodenetleyicisinin I2C pinlerinin GEBRABUS standardına dayandığı ve diğer GEBRA modüllerinin I2C pinlerine karşılık geldiği düşünüldüğünde, Gebra MS5637 modülü Gebra ATMEGA32A modülünde pin-pin’e yerleştirilebilir ve I2C aracılığıyla Gebra MS5637 modülüyle iletişim kurabilir. Burada, daha iyi anlaşılması için, bu iki modülün ayrı bağlantısı gösterilmiştir:
Not: Eğer Gebra mikrodenetleyici modüllerini kullanıyorsanız, Gebra MS5637’nin güç jumperini 3V3 olarak ayarlandığını, böylece mikrodenetleyici modülünden 3V3 voltajını alarak Gebra MS5637 modülünü kolayca çalıştırabileceğinizi unutmayın.
ARDUINO UNO ile I2C Bağlantısı
Gebra MS5637 modülünü I2C aracılığıyla ARDUINO UNO’ya bağlamak için aşağıdaki adımları izleyin:
- MS5637 modülünün 3V3 pinini ARDUINO UNO kartının 3V3 çıkış pinine bağlayın. (Kırmızı kablo)
- MS5637 modülünün GND pinini ARDUINO UNO kartının GND pinine bağlayın (Siyah kablo).
- MS5637 modülünün SCL pinini ARDUINO UNO kartının A5 pinine bağlayın (SCL). (Mavi kablo)
- MS5637 modülünün SDA pinini ARDUINO UNO kartının (SDA) A4 pinine bağlayın. (Turuncu kablo)